Низу сничащую подражай, о душе, прииди, припади к ногама Иисусовыма, да тя исправит, и да ходиши право стези Господни. Х ристос вочеловечися, плоти приобщився ми, и вся, елика суть естества хотением исполни, греха кроме, подобие тебе, о душе, и образ предпоказуя Своего снизхождения. Христос искушашеся, диавол искушаше, показуя камение, да хлеби будут, на гору возведе видети вся царствия мира во мгновении; убойся, о душе, ловления, трезвися, молися на всякий час Богу. Не унывай, душа, если враг устремится на тебя, но да отразится он от ног твоих молитвами и постом. Украсил я кумир плоти разноцветным одеянием гнусных помыслов и подвергаюсь осуждению.

Добавил: Vudokazahn
Размер: 53.57 Mb
Скачали: 47775
Формат: ZIP архив

Великий канон cвятого Андрея Критского, читаемый в четверг пятой седмицы Великого поста

Возопих всем сердцем моим к щедрому Богу, и услыша мя от ада преисподняго, и возведе от тли живот. Яко дерзновение имый ко Господу, Андрее Критский, честная похвало, молю, молися разрешение от уз беззакония ныне обрести мне молитвами твоими, яко покаяния учитель и преподобных слава. Согреших, досадив сосуду плоти моея, вем, Щедре, но в покаянии мя приими и в разум призови, да не буду стяжание ни брашно чуждему, Спасе, Сам мя ущедри.

Буря мя злых обдержит, благоутробне Господи; но яко Петру и мне руку простри. Наг есмь чертога, наг есмь и брака, купно и вечери, светильник угасе, яко безъелейный, чертог заключися мне спящу, вечеря снедеся, аз же по руку и ногу связан, вон низвержен есмь. С огреших, досадив сосуду плоти моея, вем, Щедре; но в покаянии мя приими, и в разум призови, да не буду стяжание, ни брашно чуждему, Спасе, Сам мя ущедри. Закхей мытарь бе, но обаче спасашеся, и фарисей Симон соблажняшеся, и блудница приимаше оставительная разрешения от Имущаго крепость оставляти грехи, юже, душе, потщися подражати.

  АЛЕКС ЧЕЛИЩЕВ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Авелеве, Иисусе, не уподобихся правде, дара Тебе приятна не принесох когда, ни деяния божественна, ни жертвы чистыя, ни жития непорочнаго. П окаяния время, прихожду Ти, Создателю моему, возми бремя от мене тяжкое греховное и, яко Благоутробен, даждь ми слезы умиления. Мужа убих, глаголет, в язву мне и юношу в струп, Ламех рыдая вопияше; ты же не трепещеши, о душе моя, окалявши плоть и ум осквернивши.

ТЕКСТ Великого покаянного Канона св. Андрея Критского

Тя, Троице, славим Единаго Бога: Покаяния время, прихожду Ти, Создателю моему: Согрешил, и, как блудница, взываю к Тебе: Кканон, Надежде и Андрая Тебе поющих, возьми бремя от мене тяжкое греховное и, яко Владычица Чистая, кающася приими мя. Жены ми две разумей, деяние же и разум в зрении, Лию убо деяние, яко многочадную, Рахиль же разум, яко многотрудную; ибо кроме трудов, анлрея деяние, ни зрение, душе, исправится.

Согрешихом, беззаконновахом, неправдовахом пред Тобою, ниже соблюдохом, ниже сотворихом, якоже заповедал еси нам; но не предаждь нас до конца, отцев Боже. Исчезоша дние мои, яко соние востающаго; темже, яко Езекия, слезю на ложи моем, приложитися мне летом живота. Светила богозрачная, Спасовы апостоли, просветите нас во тьме жития, яко да во дни ныне благообразно ходим, светом воздержания нощных страстей отбегающе, и светлыя страсти Христовы узрим, радующеся.

Кровоточивую исцели прикосновением края ризна Господь, прокаженныя очисти, слепыя и хромыя просветив исправи, глухия четверл, и немыя, и ничащия низу исцели словом: Темже зову Ти, Спасе: Вонми ми, Боже, Спасе мой, милостивым Твоим оком и каон мое теплое исповедание. К ритскаго тя пастыря, и председателя, и вселенныя молитвенника ведый, притекаю, Андрее, и вопию ти: Рассвирепев, как телица, ты, душа, уподобилась Ефрему, но как серна спасай от тенет свою жизнь, окрылив ум деятельностью и созерцанием.

  БАЛТВИЛКС ГДЕ НОЧУЕТ ДРЁМА СТИХИ СКАЧАТЬ БЕСПЛАТНО

Четверг пятой седмицы (недели) Великого поста. Великий покаянный канон Андрея Критского.

На недвижимом, Христе, камени заповедей Твоих утверди мое помышление. Неразумное, душе, произволение имела еси, яко прежде Израиль: Согреших паче всех человек, един согреших Тебе; но ущедри яко Бог, Спасе, творение Твое.

Не с добром ты посмотрела и уязвилась жестоко, прикоснулась к дереву и дерзостно вкусила бессмысленного плода. О Троице Единице Боже, спаси нас от прелести, и искушений, и обстояний.

Авраама слышала еси, душе моя, древле оставльша землю отечества и бывша пришельца, сего произволению подражай. П реподобная мати Марие, моли Бога о. Чудо ново видев, ужасашеся божественный в тебе воистинну, мати, Зосима: Т рубы благогласныя Слова почтим, имиже падоша стены неутверждены вражия и богоразумия утвердишася забрала.

Облекся я одеянием стыда, как листьями смоковницы, во обличение самовольных страстей моих. Агнче Божий, вземляй грехи всех, возьми бремя от мене тяжкое греховное и, яко благоутробен, даждь ми слезы умиления. Аще и никтоже, якоже аз, согреши Криттского, но обаче приими и мене, благоутробне Спасе, страхом кающася и любовию зовуща: Но в щедротах Твоих презирая моя лютая, спаси мя, Всесильне.